STAP-budget bij VBOT

LET OP! STAP-budget aanvragen kan weer vanaf dinsdag 28 februari 2023 om 10:00 uur.

 Schrijf je dus voor maandag 27 februari 2023 in voor een opleiding via de website! OP = OP!

Wat is het STAP-budget?

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000,- per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kan deze subsidie gebruiken voor een opleiding bij VBOT. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Voor wie is het STAP-budget?

Iedere werkende (in loondienst of als ondernemer) en werkzoekende kan gebruik maken van de STAP-subsidie.

Je hebt recht op STAP-budget voor een opleiding als:

  • je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt (of je wel of niet werkt, een uitkering ontvangt of ondernemer bent, dat is voor je aanvraag niet relevant)
  • je volksverzekerd bent (dit ben je als je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad).
  • je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget is.
  • je voor de opleiding STAP-budget kan krijgen (volgens het STAP-scholingsregister)

Welke opleidingen kan je volgen?

Hoe kan ik me aanmelden?

Aanmelden voor de STAP-subsidie is erg makkelijk. Via het aanmeldformulier meld je je aan voor de opleiding van je keuze. Je ontvangt hierna van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Met dit aanmeldingsbewijs kan je het STAP-budget online aanvragen via www.stapuwv.nl. Na goedkeuring betaalt UWV de opleiding.

Kost de opleiding meer dan € 1.000,-? Dan betaal je het overige bedrag zelf (of bijvoorbeeld je werkgever).

LET OP! De volgende aanvraagperiode start dinsdag 28 februari 2023 om 10:00 uur. Zorg ervoor dat je alles op tijd regelt. OP = OP.

Kabinet slaat januaritijdvak voor STAP-budget over

Op 12 december ’22 hebben de ministers van SZW en OCW in een brief de Tweede Kamer geïnformeerd over het kabinetsbesluit om het eerste tijdvak van het STAP-budget in 2023 over te slaan.

Het eerstvolgende moment waarop STAP-subsidie kan worden aangevraagd is 28 februari 2023. Het voor 2023 beschikbare STAP-budget blijft gelijk en zal over vijf aanvraag-tijdvakken worden verdeeld.

Meer informatie hierover is terug te vinden via deze link.