MBO Beveiliger 2
Thuisstudie PLUS

Niveau

MBO 2

Duur

6 maanden

Opleidingstype

Thuisstudie PLUS

Prijs

€ 2.083,00

VBOT is CREBO-houder: dat betekent dat al onze mbo opleidingen erkend zijn door het Ministerie van OCW.

DOWNLOAD STUDIEGIDS

Algemeen

Wil je als beveiliger aan het werk, dan heb je minimaal je diploma Beveiliger 2 nodig. Deze opleiding bereidt je voor op het werken als beveiliger in verschillende vakgebieden. Hierbij kun je denken aan objectbeveiliger, winkelsurveillance, mobiele surveillance, geld- en waardetransport of beveiliging bij evenementen. Een beveiliger draagt bij aan de veiligheid van een bedrijf, winkel, pand, etc. Daarbij is een beveiliger het visitekaartje van het bedrijf waar zijn diensten worden ingezet. Een belangrijke taak tijdens het uitoefenen van je functie is het contact met klanten, bezoekers of medewerkers van een opdrachtgever.

Bij VBOT kun je de opleiding Beveiliger N2 via verschillende studiemethodes volgen:

Thuisstudie PLUS

Met de Thuisstudie PLUS bij VBOT kan je thuis in je eigen tempo studeren, maar ook begeleiding krijgen van een docent en interactie hebben met medestudenten.

Je hebt de vrijheid om je eigen studietempo te bepalen en kunt deelnemen aan verschillende themabijeenkomsten via Microsoft Teams. Deze bijeenkomsten hebben diverse onderwerpen, en jij kunt je aanmelden voor de onderwerpen die jou interesseren.

Tijdens de bijeenkomsten zal de docent verschillende onderwerpen behandelen. Er wordt uitleg gegeven en je kunt vragen stellen over de behandelde onderwerpen.

De themabijeenkomsten hebben een duur van 2 uur en worden online georganiseerd, zodat je ze gemakkelijk kunt bijwonen tussen je dagelijkse bezigheden door.

Uiteraard ontvang je ook studiebegeleiding vanuit VBOT per e-mail of telefoon.

Studieprogramma

De opleiding Beveiliger N2 bestaat uit 3 onderdelen:

 • Wet en regelgeving
 • Veiligheid en beveiliging
 • Waarnemen

Na je inschrijving ontvang je het lesmateriaal en de inlogcodes voor je opleiding. Je kunt dan direct aan de slag!

 • Stage
 • Specifiek Rapporteren
 • Praktisch Handelen

Het vakinhoudelijke praktijkdeel bestaat uit een stage van tenminste 240 uur. Tijdens de stage, die je gaat lopen bij een S-BB erkend leerbedrijf, maak je diverse opdrachten. Deze worden afgetekend door je praktijkopleider.

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Loopbaan en Burgerschap
 • Twee keuzedelen

Via een online platform wordt gewerkt aan het generieke deel van je opleiding: Nederlands, Rekenen, keuzedelen en Loopbaan en burgerschap waarbij je feedback krijgt van een docent. Er worden ook themabijeenkomsten georganiseerd waarin je examentraining krijgt voor Nederlands en Rekenen.

Na je inschrijving ontvang je het lesmateriaal en de inlogcodes voor je opleiding. Je kunt dan direct aan de slag!

Met de Thuisstudie PLUS kan je online themabijeenkomsten bijwonen. Deze vinden regelmatig plaats. Data en aanmeldingsmogelijkheden van de themabijeenkomsten ontvang je per e-mail.

Examens

Om uiteindelijk je MBO-diploma Beveiliger te kunnen ontvangen, moet je verschillende examens afleggen. De theorie en praktijkexamens worden bij de SVPB afgenomen.

 • Centraal examen Nederlands (lezen en luisteren)
 • Centraal examen Rekenen
 • Instituutsexamen Nederlands spreken, gesprekken en schrijven.

Deze examens worden op examenlocaties van Eureka Examens afgenomen.

 • Keuzedelen

Examens keuzedelen worden afgenomen door VBOT bv.

Hierin wordt de vakinhoudelijke wetgeving behandeld die jij als beveiliger moet weten. Zo leer je bijvoorbeeld wanneer je iemand mag aanhouden, wat het verschil is tussen aanhouden en staande houden en welke ander strafbare feiten er nog meer zijn.

Je maakt kennis met de werkzaamheden van een beveiliger, leert wat er van een beveiliger verwacht wordt en welke vormen van beveiliging er allemaal zijn.

Als beveiliger moet je objectief kunnen waarnemen. Aan de hand van filmpjes en vragen over de filmpjes wordt je getraind om objectief waar te nemen.

 • Specifiek Rapporteren
 • Doelmatig optreden

Voor SVPB examenlocaties, zie de website van het SVPB.

Aan het begin van de opleiding ga je online een niveautest Nederlands doen. Deze test geeft aan of je al op het niveau bent dat vereist is voor het examen of dat er op bepaalde onderdelen extra lesmateriaal moet worden aangeboden. VBOT gaat je immers niets leren dat je al weet, en ben je al op niveau, dan kun je na het maken van een paar oefenexamens direct door naar het examen.

Er worden theorie & praktijk themabijeenkomsten georganiseerd, data en aanmeldingsmogelijkheden van deze bijeenkomsten ontvang je per e-mail.

Bekijk hier het vrijstellingenbeleid.

Lesplanning

Je bepaalt zelf je studietempo. Om je een richtlijn te geven wordt er een lesplanning meegestuurd waarin je binnen 6 maanden je diploma kunt halen. Wil je sneller studeren dan kan dat uiteraard ook! Jij bepaalt immers zelf je studietempo! Ben je klaar voor een examen? Dan kan je zelf je examen inplannen!

Kostenspecificatie

Tarieven 1 februari 2024 – 31 december 2024

Inschrijfgeld: € 114,00
Studiekosten: € 1.969,00

Klik op onderstaande punten voor aanvullende informatie

 • Lesboeken en overig lesmateriaal
 • Digitale leeromgeving
 • Keuzemodules MBO
 • Online themabijeenkomsten
 • Begeleiding studiebegeleider per e-mail
 • Erkend MBO-diploma

Betaling in termijnen is mogelijk:

Betaling in 1 x € 1.969,00
Betaling in 3 x € 669,50
Betaling in 6 x € 334,75
Betaling in 9 x € 223,20
Betaling in 12 x € 167,40

Onze prijzen zijn vrijgesteld van BTW.

De examenkosten zitten niet bij het lesgeld inbegrepen.

Examenkosten Generieke onderdelen:

Keuzedeel: € 44,50
Centraal examen rekenen € 61,00
Centraal examen Nederlands € 61,00
Instituutsexamen NL schrijven € 68,50
Instituutsexamen NL spreken en gesprekken € 118,10

Voor prijzen SVPB examens, zie website van de SVPB.

Examens bij de SVPB kunnen door studenten zelf ingepland worden op de site van de SVPB. Wil je toch dat wij je SVPB examens inplannen? Dan berekenen wij vanaf 1 februari 2024 een tarief van € 7,50 per in te plannen examen. Deze vergoeding komt bovenop de reguliere examenkosten.