STARTDATA
BEKIJKEN

Particulier Onderzoeker / Detective

Niveau

MBO

Duur

6 maanden

Opleidingstype

Thuisstudie

Prijs

€ 631,35

Algemeen

Als Particulier Onderzoeker kan je voor allerlei onderzoeken worden ingezet. Bedrijven en particulieren kiezen er steeds vaker voor om deze dienst in te schakelen voor diverse situaties. Je kan hierbij heel breed denken: diefstal op werk, bewijsmateriaal om fraude aan te tonen, ziekteverzuim, bedreigingen, stalking, opsporen van vermiste personen en ga zo maar door. Als Particulier Onderzoeker ga je op verschillende manieren gegevens verzamelen en analyseren om zo de waarheid aan het licht te brengen.

In de opleiding leer je over de wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt. Daarnaast leren we jou hoe je te werk gaat om zaken te onderzoeken, hoe en waar je informatie kunt vinden, hoe je doelgericht gesprekstechnieken kunt toepassen, wat er wel en niet mag bij het observeren en hoe je uiteindelijk moet rapporteren naar de opdrachtgever.

Met dit erkende diploma kan je bijvoorbeeld gaan werken voor een gemeente, verzekeringsmaatschappij of bij een (door het Ministerie van Justitie erkend) recherchebureau.

Studieprogramma

De opleiding bestaat uit de volgende vakken:

Wettelijke Kaders Particulier Onderzoek

Basiskennis Particulier Onderzoek

Onderzoek en rapportage.

Deze vakken worden geëxamineerd door het SVPB (Stichting Vak-examens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties).

Wil je deze opleiding liever als klassikale studie volgen? Ook dat is mogelijk! In een periode van 4 maanden kun jij jezelf klaarstomen voor het examen.

Wanneer je kiest voor de thuisstudie variant, is het mogelijk om voor het examen een examentraining ‘onderzoek en rapportage’ te volgen. Deze examentraining duurt 1 dag.

Lesplanning

Zodra je je hebt ingeschreven en je je studie hebt betaald krijg je de studieboeken thuisgestuurd. Je gaat studeren wanneer het jou het beste uitkomt! Met de thuisstudie krijg je een half jaar lang de begeleiding via mail van onze docenten. Op het moment dat je de stof beheerst plan je zelf je examens in bij het SVPB.

Kostenspecificatie

Tarieven 1 januari 2023 – 31 december 2023

Kostenspecificatie Particulier beveiliger thuisstudie:

Prijs is inclusief:

  • Inschrijfgeld en administratiekosten
  • Lesboeken en overig lesmateriaal

Bij inschrijving te voldoen: € 109,80

Betaling in 1 x € 521,55 (exclusief inschrijfkosten)

Betaling in 3 x € 179,34 (exclusief inschrijfkosten)

Betaling in 6 x € 92,42 (exclusief inschrijfkosten)

Prijzen voor het examen zijn niet inbegrepen, prijzen zijn terug te vinden op de website van het SVPB, www.svpb.nl.

Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.